mutulu shakur 1987 15623453120.jpg

Οι γιατροί έχουν δώσει στον πατριό του Tupac Shakur έξι μήνες ζωής – Είναι φυλακισμένος από το 1988 για τη συμμετοχή του σε ληστεία με τρεις νεκρούς 

Μετά από περισσότερα από 35 χρόνια φυλάκισης, ο 72χρονος Mutulu Shakur, πατριός του Tupac Shakur, θα αποφυλακιστεί στις 16 Δεκεμβρίου για να περάσει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους.

Η Επιτροπή Αποφυλάκισης των ΗΠΑ έκανε δεκτό τον Οκτώβριο το αίτημα για την αποφυλάκιση του Shakur, ακτιβιστή και υπέρμαχου της ολιστικής υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του NBC News.

Η απόφαση για την αποφυλάκισή του δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.

Ο Mutulu Shakur υποφέρει από αρκετά προβλήματα υγείας και πάσχει από πολλαπλό μυέλωμα σε τρίτο στάδιο, ένας τύπος καρκίνου του αίματος που μπορεί να επηρεάσει τα οστά και τα νεφρά. Κρατείται σε ομοσπονδιακό ιατρικό κέντρο στο Λέξινγκτον του Κεντάκι, μια φυλακή για φυλακισμένους που χρειάζονται περίθαλψη.

«Υπάρχουν πολλά δάκρυα χαράς», δήλωσε για την απόφαση ο Jomo Muhammad (Τζόμο Μοχάμεντ), στέλεχος της οργάνωσης Malcolm X Grassroots Movement, που αγωνίζεται για την αποφυλάκιση του Shakur.

«Υπάρχει ακόμα δυσπιστία, επειδή ετοιμάζαμε τους εαυτούς μας για άλλη μια άρνηση. Τώρα ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος που θα μπορέσει να επανενώσει τον Mutulu με την οικογένειά του. Κλαίγαμε μαζί. Είναι κάτι που είχε καθυστερήσει εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε.

Ο Mutulu Shakur καταδικάστηκε το 1988 σε 60 χρόνια φυλάκισης επειδή ηγήθηκε μιας ομάδας επαναστατών σε μια σειρά από ένοπλες ληστείες στη Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ.

Το 1981, ενεπλάκη σε μια ληστεία τεθωρακισμένου φορτηγού χρηματαποστολής που άφησε πίσω της νεκρούς δύο αστυνομικούς και έναν φρουρό και ήταν για τέσσερα χρόνια στη λίστα του FBI με τους δέκα πλέον καταζητούμενους φυγάδες.

Οι υποστηρικτές του τον θεωρούν «πολιτικό κρατούμενο», λόγω της συμμετοχής του σε διάφορες ακτιβιστικές ομάδες πριν από τη σύλληψή του, συμπεριλαμβανομένου του μαύρου αυτονομιστικού κινήματος Δημοκρατία της Νέας Αφρικής, υποστηρίζοντας ότι οι αρχές ήθελαν να τον παραδειγματίσουν λόγω του ακτιβισμού του.

Ο πατριός του Tupac έχει λάβει αρκετές φορές αρνητική απάντηση στις αιτήσεις του για την αποφυλάκισή του κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών με τις αρχές να επιμένουν ότι τα εγκλήματά του ήταν πολύ σοβαρά και ότι η υγεία του δεν είχε επιδεινωθεί αρκετά ώστε να δικαιολογείται η αποφυλάκισή του.

Ωστόσο, στην απόφαση του Οκτωβρίου, οι υπεύθυνοι της επιτροπής είπαν στον Mutulu Shakur: «Θεωρούμε τώρα ότι η κατάσταση της υγείας σας καθιστά τόσο εξασθενημένο το μυαλό και το σώμα σας που δεν είστε πλέον σωματικά ικανός να διαπράξετε οποιοδήποτε ομοσπονδιακό, πολιτειακό ή τοπικό έγκλημα».

Οι ακτιβιστές έχουν ταχθεί υπέρ της συμπονετικής απελευθέρωσης του Shakur, προτρέποντας τις αρχές να του επιτρέψουν να περάσει τις τελευταίες ημέρες της ζωής με την οικογένειά του και όχι σε μια ιατρική φυλακή.

Ο Mutulu Shakur έχει εμφανίσει δραστική απώλεια βάρους λόγω των ασθενειών και των θεραπειών του, έχει προσβληθεί τουλάχιστον δύο φορές από COVID-19 και εξαρτάται από σωλήνες ενδοφλέβιας σίτισης κατά διαστήματα από τον Μάιο, δήλωσε ο δικηγόρος του Brad Thomson.

Ο Thomson αποκάλυψε ότι οι γιατροί του Ομοσπονδιακού Γραφείου Φυλακών των ΗΠΑ έδωσαν στον Shakur τον Μάιο λιγότερο από έξι μήνες ζωής, σημειώνοντας ότι η θεραπεία του για τον καρκίνο είχε σταματήσει να έχει αποτέλεσμα.

Μετά την αποφυλάκισή του, ο Mutulu Shakur θα τελεί υπό παρακολούθηση για διάστημα που μπορεί να φτάσει τους τέσσερις μήνες. Ο Muhammad δήλωσε ότι χαίρεται που ο Shakur είναι ακόμα ζωντανός και οι υποστηρικτές και η οικογένειά του καταβάλλουν προσπάθειες για να του εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη.

Πηγή: www.hit-channel.comgooglenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News