antigrafo tou fitness 1 8 1200x630.jpg

Μια μπάλα υπάρχει σίγουρα στο σπίτι και αυτό σημαίνει ότι μπορείς να συνεχίσεις να ασκείσαι ακόμη και τις ημέρες που δεν καταφέρνεις να πας γυμναστήριο.

Η αγαπημένη μας Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη, πιστή στο ραντεβού της Πέμπτης σου δείχνει 5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο πιο φωτεινό και ευρύχωρο σημείο του σπιτιού. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάθομαι στα καθιστικά μου κόκαλα με ίσια την πλάτη και τα πόδια μου λυγισμένα μπροστά να πατάνε στο έδαφος με την μπάλα ανάμεσα από τα γόνατα. Με την εκπνοή πιέζω την μπάλα σφίγγοντας καλά το κέντρο μου. Επαναλαμβάνω για 1΄.

ΑΣΚΗΣΗ 2

 

Ξαπλώνω σε ύπτια θέση με τα χέρια μου να στηρίζουν τον αυχένα και τα πόδια μου λυγισμένα να πατάνε στο έδαφος. Με την εκπνοή σφίγγω κοιλιά και πραγματοποιώ άρση κορμού. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Παραμένω σε ύπτια θέση και τοποθετώ την μπάλα ανάμεσα στα γόνατα μου. Με την εκπνοή πραγματοποιώ άρση λεκάνης και πιέζω ταυτόχρονα την μπάλα. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Από την ίδια θέση φέρνω τα πόδια μου προς το στήθος μου χωρίς να αλλάξω την θέση τους. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Σε ύπτια θέση φέρνω τα πόδια μου λυγισμένα προς το στήθος μου με την μπάλα ανάμεσα στα πέλματα. Με την εκπνοή τα τεντώνω ψηλά ώστε να είναι κάθετα με τον κορμό μου. Επαναλαμβάνω για 1’.

 

Πηγή: www.tlife.gr



googlenews

Ακολουθήστε το Magazine News  στο Google News



Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.